Jaguarkockens Salsicciapasta
Jaguarkockens salsicciapasta på vildsvin är en riktig smakrik och härlig pasta som fungerar lika bra till vardags som till helgmiddagen.
Portioner:
6 personer
Tid:
ca 1 h
Ingredienser
- 6 port. pasta
- 750 g vildsvinsfärs eller rå salsicciakorv
- 3 klyftor vitlök
- 3 st röda lökar
- 1 förp. passerade tomater
- 3 st paprikor
- 1 krm mald muskotnöt
- 2 msk fänkålsfrön
- 1 tsk koriander (malen)
- 1 msk torkad rosmarin
- 1 msk torkad Basilika
- 1 msk timjan
- 1 tsk chiliflakes
- Parmesan
- Matolja
- Salt & peppa
Gör så här
- Blanda färsen med 1 krm muskotnöt, 1 msk fänkålsfrön,1 tsk malen koriander, 1 msk torkad basilika, 1 msk rosmarin samt 1 tsk malen svartpeppar och 1 msk salt. Låt dra något.
- Finhacka rödlök och fräs på medelvärme i en panna eller gryta, tillsätt pressad eller finhackad vitlök. Skär ner paprikan i större strimlor och banda ner i löken. Krydda med salt, peppar, 1 tsk fänkålsfrön, 1 msk torkad oregano, 1 msk torkad timjan och 1 tsk chiliflakes. Tillsätt sedan de passerade tomater och 1 dl vatten. Låt småkoka i ca 10 min.
- Stek färsen i olja tills den fått lite färg och blanda ner i grytan, smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs.
- Koka upp en stor kastrull med välsaltat vattnet. Tillsätt pastan och koka efter anvisningar på förpackningen.
- Häll av vattnet och servera pastan med salsicciasåsen, riv lite parmesan över och garnera med en kvist timjan.
Tips: om du redan gjort eller har köpt salsicciakorv är det bara att sprätta bort skinnet och steka färsen. Tillsätt kryddor enligt ovan vid behov.