Jaguarkockens värmande vildsvinsgulach
Portioner:
6 personer
Tid:
ca 2,5 h
Ingredienser
- 1000 g vildsvinskarré
- 4 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 1 citron
- 3 tsk hel kummin
- 1,5 msk paprikapulver
- 4 msk tomatpuré
- 5 msk koncentrerad
- Fond / 3 buljongtärningar
- 1,5 l vatten
- 3 röda stora paprikor
- 4 stora potatisar (fast sort)
- salt och peppar
- olja till stekning
Till servering
- gräddfil
- bröd
Vad passar inte bättre än lite värmande gulasch på vildsvin en rå höstdag? Servera med ett gott bröd och gräddfil, ett vinnande koncept!
Gör så här
- Skär köttet i 2 x 2 cm stora tärningar, skala och skiva löken, finhacka vitlöken och chilin.
- Använd en stor gryta alt. stekpanna och bryn köttet i olja, tillsätt lök, vitlök och chilin.
- När löken har mjuknat, tillsätter du kummin, paprikapulver och tomatpurén, fräs detta lätt.
- Tillsätt fonden och vattnet. Låt koka i ca 1 – 1,5 h, tills att köttet börja mjukna. Tänk på att det kan ta olika lång tid att koka beroende på vildsvinets ålder och om du väljer en annan del på vildsvinet att göra gulaschen på.
- Skala och tärna ner potatisen i ca 1,5 cm stora bitar, gör likadant med paprikan. Lägg ner dem i grytan tillsammans med citroncest (finrivet citronskal) och koka försiktigt i ytterligare ca 30 min.
- När potatisen har kokat färdigt, får du smaka upp gulaschen med salt och peppar efter smak.
- Servera gärna med nybakt bröd och några matskedar gräddfil.
Smaklig måltid!