Jaguarkockens viltkebab
En favorit hos många som med fördel kan tillagas i naturen över öppen eld
Portioner:
6 personer
Tid:
ca 1,5 h
Ingredienser
- 900 g innanlår, fransyska eller annan del av vilt
- 6 st stora pitabröd eller tortilla
- 1 burk finkrossade tomater
- 3 dl turkisk yoghurt
- 1 dl majonnäs
- 250 g grönkål
- 1 st morot
- 2 st tomater
- 2 st rödlökar
- 1 huvud frisésallad
- 1dl jalapeño skivad
- 1st vitlöksklyfta
- 1msk kalvfond
- 1tsk sambal oelek
- 2 msk Paprikapulver
- 2 tsk Cayennepeppar
- 1msk Spiskummin
- 1msk Oregano
- 1msk lökpulver
- Salt
- Peppar
- Socker
- Vitvinsvinäger
- Olivolja
- Matolja
Gör så här
- Skiva köttet i tunna skivor, det går lättare om det är lite fryst.
- Blanda 2 msk salt, 2 tsk peppar, paprikapulvret, Cayenne, spiskummin, oregano samt lökpulvret i en bunke, fördela ut kryddblandningen över skivorna av köttet.
- Koka upp krossade tomaterna, tillsätt 1 msk kalvfond, 1 dl vatten, 1 tsk sambal oelek, 2 msk olivolja, 1 tsk socker samt salt och peppar. Mixa till slät sås, denna går att servera kall eller varm.
- Blanda turkiska yoghurten med majonnäsen, finriven vitlök, 1 msk olivolja samt salt och peppar.
- Plocka topparna på grönkålen, riv moroten och blanda i en skål med 1 tsk vitvinsvinäger, 1 msk matolja samt salt och peppar.
- Skölj och skär upp tomater, rödlök, salladen samt jalapeño i valfri storlek.
- Stek köttet hastigt i varm panna med matolja och montera ihop din kebab !
Smaklig måltid!