Jaguarkockens blåbärssoppa
med mandelbiskvier & lättvispad grädde
Portioner:
6 personer
Tid:
ca 30 min
Ingredienser
Blåbärssoppa:
- 750g frysta blåbär
- 6dl vatten
- 2dl strösocker
- 2msk maizena (ljus redning)
- 2dl vispgrädde
Mandelbiskvier
- 150g mandelmassa
- 1st äggvita
- ½ dl strösocker
Blåbärssoppa
- Mät upp vatten, blåbär och strösocker i en kastrull och koka upp under omrörning.
- Låt småkoka i ca 5 minuter. Mixa slät med en stavmixer och red av med maizena vid behov.
- Servera med lättvispad grädde och mandelbiskvier.
Mandelbiskvier
- Sätt ugnen på 200 grader över/undervärme.
- Blanda mandelmassa, äggvita och strösocker i en bunke.
- Klicka ut smeten i små knappar på en plåt med bakplåtspapper, använd gärna spritspåse och lämna lite mellanrum mellan biskvierna. Grädda i mitten av ugnen i ca 9-10 min tills de har fått gyllene färg. Låt svalna.