Grillad rådjursstek med lönnsirapsglace.
Portioner:
6 personer
Tid:
ca 1 h
Ingredienser
- 1 kg rådjursstek
- 2dl lönnsirap
- ½dl bourbon whiskey
- ½dl soja
- ½dl farinsocker
- 1st vitlöksklyfta
- 1msk tomatpuré
- 1kruka Gräslök
- 1kruka Persilja
- matolja
- Salt och peppar
Gör så här
- Tänd grillen!
- Putsa steken från hinnor och bind upp om det behövs.
- Blanda lönnsirap, whiskey, soja, farinsocker, tomatpuré och en pressad vitlöksklyfta i en kastrull tillsammans med 1dl vatten och låt det koka upp.
- Pensla köttet, salta och peppra samt grilla det runt om. Använd en termometer och tillaga rådjuret till ca 55grader.
- Pensla ytterligare en gång och låt köttet vila i ca 10 min.
- Hacka 1dl gräslök och 1dl persilja, blanda med 1dl matolja samt salt och peppar.
- Skär upp köttet i tunna skivor och pensla örtoljan över köttet.