Jaguarkockens rullader på vilt med potatispuré och gräddsås
Portioner:
6 personer
Tid:
ca. 2,5 timmar
Ingredienser:
- 1 kg innanlår alt. fransyska
- 500 g bacon på bit
- 2 st stora morötter
- 1 st burk med saltgurka
- 1 dl dijonsenap
- 1 l kalvbuljong/ viltbuljong
- 13-15 st medelstora potatisar
- 150 g smör
- 3 dl grädde
- 1 msk svartvinbärsgelé ́
- Maizena
- 300 g sockerärtor
- Salt & peppar
Gör så här:
Använd gärna halvtinat kött för att under- lätta så det blir tunna skivor av köttet.
- Vrid på ugnen, ca 200° C varmluft.
- Skär köttet liksom lövbiff, i tunna stora skivor. Räkna med ca 3 st per person.
- Skala morötterna och dela ner dessa i stavar, fortsätt att göra stavar av baconet samt saltgurkan.
- Lägg ut lövbiffarna på skärbrädan eller en stor rengjord bänk. Bre ett tunt lager dijonsenap, salta och peppra samt en stav med morot, bacon och saltgurka på varje köttbit.
- Rulla ihop rulladerna och fäst dessa på tandpetare eller grillspett 3 och 3.
- Stek rulladerna i smör tills dom fått stekyta, salt och peppra. Lägg dessa i ugnssäkerform.
- Koka upp ca 1 l kalvbuljong i en kastrull och häll över rulladerna, täck formen med folie och kör i ugnen tills köttet blivit mjukt och lossnar från en provs- ticka. Detta tar ca 90 min på 200° C.
- Skala och koka potatisen i saltat vatten ca 20 min.
- Smält 100 g smör och värm detta med 4dl mjölk.
- Sila av buljongen från rulladerna till en kastrull, tillsätt 3 dl grädde och låt det småkoka i ca 15 min. tillsätt 1,5 msk svartvinbärsgelé, red av till önskad konsistens.
- Häll av vattnet från potatisen, vispa sönder potatisen med elvisp och tillsätt den varma smör/mjölk-blandningen, smaka av med salt och peppar.
- Värm på sockerärtorna med lite smör under omrörning i en kastrull och smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp snyggt och garnera gärna med persilja. Man kan med fördel även servera gelé, rårörda lingon samt press- gurka till rulladerna!
Lycka till i köket och smaklig måltid!