Krämig viltpasta för alla tillfällen
Jaguarkocken Simon Linjamaa
En härlig maträtt som passar alla tillfällen! Detta är en av mina favoriträtter som är väldigt snabb och smidig att tillreda, enkel att göra både hemma som ute i jaktstugan.
Portioner:
6 personer
Tid: ca 45 minuter
Ingredienser:
- 600 g valfri pasta
- 800g viltskav (från valfritt djur)
- 500 g blandad svamp (kantareller, portabello, skogschampinjoner)
- 2 st paprika
- 4 st bananschalottenlök
- 250 g sockerärtor
- 300 g coktailtomater
- 1 st vitlöksklyfta
- 3 dl vispgrädde
- 3 dl vatten
- 2 msk konc. Kalvfond/viltfond
- 2 msk soja
- 3 dl riven parmesan
- Färsk Persilja (garnering)
- 1 msk torkad timjan
- salt
- peppar
- matolja
Gör så här:
- Sätt på en stor kastrull med saltat vatten.
- Skär skav av köttet och skär svampen i delar eller skivor.
- Tärna löken, skiva paprikorna och finhacka vitlöken. Dela tomaterna och strimla sockerärtorna.
- Stek på svampen ordentligt, tillsätt lök samt vitlöken, salt, peppar och timjan som fräses med. Lägg i en kastrull.
- Tillsätt fonden, vatten och grädden. Låt detta koka upp.
- Stek skaven, salta och peppra. Lägg i grytan.
- Lägg pastan i kastrullen och koka enligt instruktioner på paketet.
- När du har ca. 10 min kvar på pastan tillsätter du tomaterna och paprikan i grytan med skav, låt detta koka med.
- När pastan är färdig tillsätter du även sockerärtorna i grytan samt soja. Koka upp.
- Riv parmesanen och servera.
Lycka till i köket och smaklig måltid!