Jaguarkockens vildsvinskarré på sommarvis
Vildsvinskarré med bakad och grillad spetskål, gremolata samt sommarens primörer
Portioner: 6 personer
Tid: ca 3 h
Ingredienser:
- 1,5 kg vildsvinskarré
- 3 st spetskål
- 2 knippe sparris
- 2 knippe röd knipplök
- 2 knippe gul knipplök
- 3 vitlöksklyftor
- 5 st citroner
- 1st stort knippe persilja
- Matolja
- Chiliflakes
- Timjan
- rosmarin
- Salt & peppar
Gör så här:
1. Baka spetskålen
Sätt ugnen på 175 grader, skölj av spetskålen och lägg den i en ugnssäker form och baka i ca 1,5 h. Spetskålen ska vara lätt bränd på utsidan. Kålen kan med fördel göras dagen innan och förvaras i kylen.
2. Förbered vildsvinsköttet
Ställ om ugnen på ca 100 grader. Grovhacka en vitlöksklyfta och gnid in köttet tillsammans med 2 tsk chiliflakes, rikligt med timjan och rosmarin samt salt och peppar.
3. Baka vildsvinsköttet
Baka vildsvinskarrén i ca 2 h, prova sticka med en gaffel, den ska lossna ganska lätt. Då är den klar.
4. Gremolata
Plocka bladen från persiljan, det ska vara rikligt. Blanda detta med finrivet skal från 2 citroner, 2 st pressade vitlöksklyftor, 4 dl matolja, saften från 1st citron samt salt och peppar. Mixa detta i en mixer eller finhacka och blanda i en skål. Gremolatan är redo för servering.
5. Tänd grillen
Tänd grillen och få en perfekt glöd.
6. Förbered, grilla och krydda
Skär upp köttet i grova skivor, dela spetskålen i kvartar, skär bort änden på sparrisen och putsa löken om det behövs. Dela citronerna.
Grilla på allt så det får fin färg, salta och peppra. När du grillat spetskålen klart, tillsätt då gremolata över kålens insida och låt det ta smak tills du grillat klart resterande.
7. Servering
Servera resterande gremolata som sås.