Jaguarkockens recept – Rökt hjortröra med bakad potatis
Portioner:
6 personer
Tid:
ca. 90 min.
Ingredienser:
- 6 st bakpotatisar
- 350 g rökt hjort eller annat rökt viltkött
- 1 1⁄2 st rödlök
- 1 st grönt äpple
- 1 1⁄2 dl majonnäs
- 3 dl crèmefraiche
- 1⁄2 citron
- 1 msk dijonsenap
- 1 dl riven lagrad ost
- 1 kruka gräslök
- 1 kruka persilja
- smör
- salt och peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta potatisen och stick dem några gånger med en provsticka, rulla in dem i folie och baka i ugnen i ca 80 min. Provstick potatisen så du vet att dom är klara, det kan ta olika lång tid beroende på storlek.
- Tärna ner den rökta hjorten, äpplet samt rödlöken och lägg det i en bunke.
- Tillsätt majonnäs, crèmefraiche, dijonsenap och den rivna osten. Blanda väl.
- Smaka upp röran med juicen från citronen, finhackad gräslök samt persilja och avsluta med salt och peppar.
- Snitta upp potatisarna och tillsätt lite salt samt en klick smör i varje potatis. Servera sedan röran i potatisen, gärna med en sallad till.
Jaguarkocken tipsar!
Har du ont om tid kan du tillaga bak- potatisen i mikrovågsugn. Stick några hål i potatisen med provsticka, tillaga på full effekt i 5 min, vänd potatisen och fortsätt yttligare 5 min. Obs! ingen folie runt potatisen då.