Jaguarkockens pokébowl – som på Hawaii… fast hemma!
Med Jaguarkockens pokébowl kan du njuta av nyttig jägarmat – anpassat i oändlighet efter hur jaktlyckan eller fiskelyckan sett ut. Här tillagat med Jaguarkockens egenfångade röding. Förbered hemma och ta med ut i naturen.
Portioner: 6 personer
Tid: ca 1 h
Ingredienser:
- 600 g rökt röding (Rensad)
- 1 st huvud isbergssallad
- Ris (valfri sort)
- 3 st avokado
- 1 förp. fryst mango
- 1 förp. frysta sojabönor
- 1 knip. salladslök
- 6 st rädisor
- 2 st rödlökar
- 3 dl majonnäs
- 1 st vitlöksklyfta
- 0,5 dl ättika 70%
- Risvinäger
- Soya
- Srirachasås
- Socker
- Salt
- Sesamfrön
Gör så här:
1. Förbered riset
Koka riset efter anvisningar och låt det svalna, tillsätt ½ dl risvinäger, 1,5 msk socker, 1,5 tsk salt 3 msk soja och blanda väl.
2. Picklad rödlök
Skala rödlöken och dela den på hälften, därefter i skivor. Koka upp 0,5 dl ättika, 1 dl socker och 1,5 dl vatten under omrörning i en kastrull så att sockret löser sig, lägg ner lökskivorna. Kyl ner blandningen och låt den gärna stå i kylen för att smakerna ska sätta sig.
3. Förbered fisken
Rensa och dela ner den rökta fisken i grova bitar.
Ca 100 g per portion
4. Sirachamajo
Blanda majonnäsen och finriven vitlök med 1,5 msk srirachasås, smaka av.
5. Förbered grönsakerna
Tvätta och strimla salladen, rädisor, salladslöken. Tärna upp avokadon, tina mangon och sojabönorna.
6. Vid servering
Börja med att lägga 2 dl sallad per tallrik/skål, fortsätt med ca 1,5 dl ris och sedan med resterande tillbehören i mitten med rödingen på toppen. Ringla srirachamajonnäsen över tallriken, garnera med picklad rödlök, finskuren salladslök, rädisor samt sesamfrön.
Smaklig måltid!