Grillad sandwich med rökt röding
Jaguarkocken bjuder på grillad sandwich med rökt röding, senaps crème, picklad lök och avokado. Perfekt som både fika och lunch eller som mellanmål på jakten.
Portioner:
6 personer
Tid:
ca 1 h
Ingredienser
- 700 g rökt röding
- 6 st landgångsbröd alt. ett formbröd att skiva
- 2 dl majonnäs
- 3 tsk Dijonsenap
- 3 tsk grov senap
- 2 st röda lökar
- 1 dl ättika
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- 1 st huvud krisp sallad
- 3 st avokado
- 1 knippe dill
- 1 knippe gräslök
- 1 st citron
- Smör
- Salt och peppar
Gör så här
- Koka upp vattnet, ättikan och sockret i en kastrull tills att löst upp sig. Skala och skiva löken, rör ner i kastrullen och låt svalna i lagen.
- Blanda majonäsen och båda senapsorterna i en bunke samt pressa i en halv citron. Smaka upp med salt och peppar.
- Dela fisken i lite grövre bitar och ta bort alla fiskben.
- Stek eller grilla brödskivorna med lite smör.
- Tvätta och dela ner salladen i mindre bitar, dela och skiva avokadon. Häng av löken i ett durkslag.
- Bred brödskivorna, fördela ut salladen, singla ut senapscrèmen över de tre skivor som ska vara underst. Fördela ut fisken, avokadon och slutligen den picklade löken. Garnera med finskuren gräslök och plockade dillkvistar.
- Toppa med resterande av brödskivorna och linda in i smörgåspapper. Dela på hälften och du har fantastisk fika för jakten eller lunch/mellanmål.